Horst Timmers

Trainer | Eigenaar

Als je langzaam helder krijgt wat je weerhoudt echt te stralen, ben je heerlijk op weg. En niemand straalt de hele dag. Maar je kunt het wel proberen en leren hoe te dansen in de regen.

Horst Timmers groeide op in een onveilig gezin met muzikaal begaafde ouders. Op jonge leeftijd moest hij zijn eigen keuzes maken en zijn eigen pad lopen. Dit maakte hem tot een pionier. Hij ontdekte hij bij zijn peergroup wat spelen bij Scouting hem opleverde; dat iedereen ondanks alle verschillen echt mag zijn wie hij is en dat je mag spelen om te groeien en te ontwikkelen. Dat deed hij dan ook voluit. Hij organiseerde kampeertochten, liftte de wereld rond, bezocht vele culturen en beklom bergen. Maar onhandige, ingesleten patronen en ervaringen zorgden ervoor dat hij in een negatieve cirkel terechtkwam. Door middel van heerlijke en ook confronterende intensives in bewustzijnswerk overwon hij zijn oude existentiële angsten. Hij leerde zichzelf te mogen zijn tijdens groepswerk; encountering, spiegelwerk, transactionele analyse, bezinningsdagen, stiltedagen en meditaties. En hij ontwikkelde zijn kernkwaliteiten en werd de man die hij wilde zijn. Na zijn studie ethnomusicologie (een combinatie van muziekwetenschappen en antropologie), werd hij DJ van nieuwe, niet westerse muziek; mps Pilot.

Met zijn muziek staat hij sinds 2002 op podia, van diep in de Sahara tot in clubs, poppodia, festivals in Europa en corporate events. En hij wilde meer. Nu verbind hij mensen die professioneel samenwerken en boort hij bij hen herboren menselijkheid aan: durven samenwerken, aanboren van competentie èn plezier (lees: succes). Ze worden opnieuw vrij. Zo maakt hij met coaching en muziek groepen los, die vast zitten.

Referenties

Lise Muller, oprichtster van YOD. “Horst heeft verschillende jaartrainingen en intensives bij ons gedaan. Ik ken hem als iemand, die bereid is naar zichzelf te kijken, onder ogen te zien welke patronen hij heeft en werkt om daarvan los te komen. Dit helpt hem met een meer onbevooroordeelde blik naar anderen te kijken. Horst heeft veel aandacht voor de andere deelnemers in de groep, is een goede observator en heeft inzicht in processen. Ik ken hem ook als iemand, die een ander liefdevol weet te benaderen. Hij heeft veel tijd en aandacht besteed aan dit proces van bewust worden.”

Erica Rijnsburger, coach bij Elenchis en co-auteur van het boek Verborgen Wijsheid.

“Horst Timmers is iemand, die ik waardeer om zijn creativiteit. Hij doet dit soort van teamwerk al meer dan 18 jaar. Zijn interventies zijn leuk, levendig en brengen een enorme vitaliteit teweeg. Je leert op een bijzondere manier over je natuurlijke rol in teams.”

Horst is getrouwd, vader van 3 kinderen en woont met zijn gezin aan de oevers van de IJssel, in Zutphen.